srijeda, 29. travnja 2015.

Minjon torta











POTREBNO JE
ZA PRVU KORU
4 belanceta, 4 kašike šećera, 100 g mlevenih oraha, kašika brašna
ZA DRUGU KORU 4 belanceta, 4 kašike šećera, 100 g mlevenih pečenih badema, kašika brašna
ZA TREĆU KORU 4 belanceta, 4 kašike šećera, 100 g mlevenih pečenih lešnika, kašika brašna
ZA FIL 12 žumanaca, 12 kašika šećera, 200 g putera
ZA GLAZURU 50 g čokolade za kuvanje, 50 g bele čokolade, 50 g mlečne čokolade, 6 kašika ulja








PRIPREMA
Za sve tri kore postupak je isti. Penasto umutite belanca, dodajte šećer i na kraju pažljivo umešajte kašiku brašna i za prvu koru orahe, za drugu lešnike, a za treću bademe. Pecite tri kore u podmazanom kalupu, svaku po 20 minuta na 180 stepeni. U međuvremenu pripremite fil. Kuvajte na pari žumanca i šećer, pa kad se zgusnu, ostavite da se ohlade i dodajte im penasto umućeni puter. Nafilujte kore i na kraju celu tortu premažite ostatkom fila. Stavite tortu u frižider da se stegne, pa ukrasite je na sledeći način: prvo na pari rastopite čokoladu za kuvanje sa dve kašike ulja i prelijte ivice torte, pa je vratite u frižider da se stegne; potom na isti način istopite belu čokoladu i prelijte i spoljašnji prsten torte uz ivice, pa opet ohladite; na kraju isto uradite i sa mlečnom čokoladom, pa je izlijte na sredinu torte. Možete tako ostaviti, a možete štapićem ili viljuškom napraviti šare po torti.
preuzeto sa: zena.blic.rs


Nema komentara:

Objavi komentar