četvrtak, 30. travnja 2015.

COKOLADNA KEKS TORTA




Sastojci
oko 1 kg pti ber keksa
7 jaja
280 gr šećera
100 gr čokolade za kuvanje
125 gr margarina
125 gr maslaca
malo mleka za natapanje keksa
ukrasi po želji


Priprema
Jaja (cela) i šećer staviti da se kuvaju na pari. (Ja to radim u loncu za mleko, sa duplim dnom, nema pečenja, šurenja i sl.). Neprestano mešati žicom. Kad počne da se zgušnjava, a to će biti čim para počne da šišti iz ventila, smesa će biti gusta i skuvana za 5 – 7 minuta. Dodati čokoladu izlomljenu što sitnije, skloniti sa vatre i mešati dok se čokolada ne istopi. Ostaviti da se potpuno ohladi.
Mikserom dobro umutiti margarin i maslac, pa dodati čokoladnu masu.
Ugrejati malo mleka, pa umakati kekse i slagati na tacnu. Premazati filom i slagati sve dok ima materijala. Ukrasiti po želji, glazurom, šlagom, čokoladnim ili šećernim mrvicama i sl. Ja sam rendala euroblok, jer ima lepe braon- bele pruge…
Posluživanje
Ovaj fil zovem univerzalni čokoladni fil , jer se slaže sa svim što poželite u vašim kolačima.
www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar