srijeda, 29. travnja 2015.

KIFLICE SA KISALOM PAVLAKOM







Fantasticneeee... mekane kao dusa, svima se dopale. Prezadovoljna sam, i drugi dan ostaju iste.
Sastojci
550g brasna
250ml toplog mleka
150 ml ulja
1 kocka svezeg kvasca
1 kasicica secera
2 kasicice soli
2 jaja



150g kisele pavlake za premazivanje kora
1 jaje za premazivanje kiflica
sezam za posipanje kiflica




Priprema

Umesimo mekano testo od nadoslog kvasca i ostale namirnice. Pokrijemo testo i ostavimo ga da nadoge.
Nadoslo testo prebacimo na radnu povrsinu i podelimo na cetiri jufke.

Jufke ostavimo desetak minuta da se testo opusti. Zatim svaku jufku sucemo u krug i premazemo kiselom pavlakom /kao na slici/, secemo na sest delova i na svaki na pocetku stavimo izmrvljeni sir i uvijamo kiflice stim sto prvo zavijemo oba kraja trikuta pa onda zarolamo kiflicu.

Ovako pripremljene kiflice poregamo u pleh oblozen pek papirom.




Kiflice premazemo umucenim jajetom i pospemo sezamom. Ostavimo ih da nadogu pre pecenja.

Pecemo na 180 stepeni dok ne zarumene.
Posluživanje
Ovo su najmekanije kiflice koje sam dosad pravila. Mozete ih napraviti u svako doba i za svaku priliku. Napravite ih sigurna sam da cete biti odusevljeni kao sto sam i ja.
Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar